dinsdag 11 februari 2014

Standhouder 2014: Olio di Uliveto

Simone op den Velde vertelt over haar bedrijf Olio di Uliveto:

'Een arme boer uit Puglia droomde eens van een kabouter in een feeëngrot. De kabouter vertelde hem over het geheim van de molenstenen, en van de goudklompjes die sinds eeuwen in de grot verborgen lagen. De boer ging kijken en riep uit: ‘dat is geen goud, dat zijn maar olijven!’ De kabouter glimlachte en zei: ‘Incoscienti che siete, avete l’oro e non lo riconoscete!’ – ‘Onwetenden die jullie zijn, jullie hebben goud in handen en kunnen het niet eens herkennen!'


Hoezeer de kabouter uit dit folkloristische verhaal gelijk bleek te hebben, is vandaag de dag duidelijk. Puglia is, met een productie van meer dan 280 miljoen liter per jaar, de grootste olijfolieproducent van heel Italië. Er werd in het verleden zelfs zoveel olijfolie geproduceerd in Puglia, dat een deel werd gebruikt om olielampen en lantaarns mee te vullen. De olijfboom is in de loop der jaren dan ook uitgegroeid tot een symbool van de regio. Natuurlijk is de olie een product van de natuur en van de perfecte klimatologische omstandigheden, maar het is evengoed het resultaat van het harde werk van de olijfboeren, die met liefde en respect voor het land de vruchten bewerken tot goud – vloeibaar goud.


Wij verkopen deze 100% biologische olijfolie uit Italië. De olie wordt rechtstreeks uit Puglia geïmporteerd en door ons gebotteld in 100, 200 en 370 ml flesjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten