zaterdag 8 maart 2014

Standhouder 2014: Hester's Hobby Huis

Bij Hester’s Hobby Huis vind u sieraden gemaakt van glaskralen. De meeste glaskralen zijn verwerkt tot sieraden in combinatie met RVS of leer. Armbandjes, oorbellen, kettinghangers.... u vindt het allemaal bij www.hestershobbyhuis.nl
Met deze website wil ik iedereen laten zien wat voor moois je kunt maken van glas, en natuurlijk de mogelijkheid geven om zelf een uniek sieraad aan te schaffen. Want uniek, dat is het. Geen kraal wordt hetzelfde.

HotPot
Bij ons vindt u ook glashangers gemaakt in de HotPot. De HotPot bestaat uit 2 onderdelen, een bodem en een top. Het potje zelf is gemaakt van Bio Soluble Fibre. In de binnenkant van de deksel van de pot zit een speciale laag, dit is een speciaal materiaal wat ervoor zorgt dat de binnenkant van het potje in enkele minuten een temperatuur bereikt van +/- 800 graden Celsius. Dit is ook ongeveer de temperatuur dat glas smelt. De HotPot gaat in de magnetron, waar vlak glas versmelt tot de meest prachtige creaties.

Demonstratie
Tijdens de Voorjaarbeurs op 13 april in Chateau Marquette zal ik demonstreren hoe het branden van glaskralen in zijn werk gaat.


Hoe werkt het?
Glaskralen branden wordt ook wel lampworking of beadmaking genoemd. Met een professionele propaan/zuurstofbrander worden glasstaven d.m.v. een zeer hoge temperatuur omgesmolten zodat het verwerkt kan worden naar een kraal. Het hete glas wordt om een soort rvs spaak gedraaid, een mandrel. Deze mandrel zorgt ervoor dat er na verwijdering een gat in de kraal achterblijft zodat er kettingen van geregen kunnen worden en is tevens een handvat zodat je je vingers niet verbrand. Dus hoe dikker de mandrel, hoe groter het gat. D.m.v. dunnere glasstaven (stringers) kunnen versieringen woren aangebracht. Stippen, strepen, bloemen, hartjes... Kortom...de mogelijkheden zijn eindeloos.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten